021-86023253|021-86023287
021-77093755
تهران:م آرژانتین خ احمد قصیر(بخارست) خ یکم پ14

سیستم برق اضطراری یا یو پی اس ups سیستم برق بدون وقفه

سیستم برق اضطراری یا یو پی اس- ups

برق اضطراری اغلب دستگاههای حساس و مهم موجود در منازل و اماکن عمومی یا در ادارات و کارخانه ها باید هنگام قطع برق شهر به طریقی از یک منبع تغذیه دیگر استفاده کنند و به کار خود ادامه دهند. منابع تغذیه ای که وظیفه تامین برق را در هنگام قطع برق شبکه به عهده دارند منابع تغذیه برق اضطراری بدون وقفه یا یو پی اس نامیده میشوند.

برق اضطراری در چه سیستم هایی استفاده میشود؟

این نوع منابع تغذیه برق اضطراری که معمولا انرژی خود را از باتری یو پی اس تامین میکنند در مکانهایی مانند اتاق عمل بیمارستان – اتاق کامپیوتر یا دیتا سنتر – سیستمهای نظامی و بانک ها و غیره مورد استفاده قرار میگیرند.

در مقابل سیستمهایی که از دیزل ژنراتور و مولد برای تولید برق اضطراری استفاده میکنند بدلیل اینکه موتور مکانیکی برای راه اندازی نیازمند زمان است همانگونه که پیش از این گفتیم دارای تاخیر در وصل برق اضطراری خواهند بود.

لذا با توجه به خصوصیات و نیاز محل مورد استفاده، یکی از این سیستمها یا ترکیبی از هر دو نوع سیستم برق اضطراری (یو پی اس و ژنراتور) ممکن است استفاده گردد. در صفحه بعد نمونه هایی از منابع تغذیه اضطراری و محل مورد استفاده آنها ذکر میگردد.

سیستم برق اضطراری یا یو پی اس- ups

سیستم های حساس امنیتی و برق اضطراری

در سیستمهای ایمنی وحفاظتی نظیر سیستم اعلام حریق و سیستم دوربین مدار بسته یاسیستم اعلام سرقت برق اضطراری بدون وقفه جزو اقلام ضروری سیستم بوده و بسیار مهم میباشد.

معمولا چون ولتاژ تغذیه این سیستمها ولتاژ پایین dc و در حدود ۶ و ۱۲و ۲۴ ولت میباشد لذا در خود تابلوی اصلی سیستم محلی برای باتریهای اضطراری بجای یو پی اس در نظر میگیرند.

این باتریها به مدار الکترونیکی تابلو وصل میگردند و در زمان وجود برق شهر توسط سیستم شارژ وآماده نگه داشته میشوند وهنگام قطع برق شبکه بدون تاخیر وارد مدار شده وبرق اضطراری سیستم را تامین مینمایند.

مدت زمان تامین برق اضطراری بستگی به ظرفیت باتریهای مورد استفاده و مصرف سیستم دارد.مشخصات باتری مورد نیاز معمولا در راهنمای پانل اصلی ذکر میگردد.در صورت طولانی شدن زمان قطع برق شهر در اینگونه سیستمها باید قبل از اینکه شارژ باتری پایین بیاید و باطری یو پی اس کارآیی خود را از دست بدهد آنرا با باتری پر تعویض نمود.

برای کامپیوترها وسایر دستگاههایی که در صورت قطع برق امکان از دست رفتن اطلاعات در آنها وجود دارد.

یا برای مواردی مانند تجهیزات اتاق عمل که نیاز به اعمال برق اضطراری میباشد. از منابع تغذیه بدون تاخیراستفاده میگردد.

در یو پی اس ها برق باتری یو پی اس ها توسط مدار اینورتر به ولتاژ ۲۲۰ V AC تبدیل میگرددو در صورت قطع برق شهر در عرض چند میلی ثانیه در اختیار سیستم قرار میگیرد.

توانهای مختلف سیستم های برق اضطراری

یو پی اس در توانهای متفاوتی نظیر ۳۰۰ -۷۰۰ -۱۰۰۰ -۶۰۰۰ – ۱۰۰۰۰ولت آمپر و … ساخته میشوند وباید با توجه به تعداد ومصرف دستگاههایی که باید تغذیه شوند یوپی اس با توان مناسب را انتخاب نمود .

البته معمولا رنج یو پی اس های بالای ۱۰KVA به صورت سه فاز استفاده می شود.

علاوه بر محدودیتی که توان خروجی یو پی اس در تعداد دستگاههای مورد تغذیه ایجاد میکند محدودیتی نیز در زمان تغذیه دستگاهها وجود دارد.هر چه ظرفیت باطریها بیشتر باشد مدت طولانی تری میتوان دستگاهها را تغذیه کرد.

باتریها بطور جداگانه یا در کابینتهای خاصی (BATTERY PACK) قرار میگیرد و به ترمینال ورودی DC در پشت یوپی اس وصل می شوند. یو پی اس ها با ولتاژ ,۱۲ V DC   ۲۴و۴۸ تغذیه می شوند.

برای ولتاژ ۲۴ ولت دو باطری ۱۲ ولت و برای ۴۸ ولت ۴ باطری کاملا یکسان را با هم سری کرده و به یو پی اس وصل می کنند.

معمولاً یو پی اس ها دارای تنظیم کننده اتوماتیک ولتاژمی باشند.